Rodové rozdiely vo finančnom rozhodovaní v oblasti E-commerce - Skýpalová, Miroslava, 1990-
Pandémia koronavírusu COVID-19 urýchlila prechod z tradičného nakupovania na online nakupovanie. V súčasnosti čoraz viac jednotlivcov a domácností, teda zákazníkov, nakupuje cez internet, ktorý sa tak stal nevyhnutným prostriedkom na ovplyvňovanie nákupného správania. Súčasný výskum ukazuje, že väčšina ľudských rozhodnutí je len 10 % založená na racionálnom úsudku. Ostatné zložky tohto procesu sú ovplyvňované rôznymi faktormi, akými sú nálada, pohlavie, stres, vek a pod. Na základe dostupných údajov o spotrebiteľovi a jeho nákupnom správaní autorka prináša nový pohľad na to, ako lepšie porozumieť online správaniu zákazníkov na Slovensku, s dôrazom na pohlavie.