The Region as a Predictor of Business Efficiency - Michňová, Mária, 1996-
Analýza vplyvu regiónu ako indikátora efektívnosti firiem v jednotlivých regiónoch. V rámci analýzy autori pracovali s databázou Eurostatu, z ktorej získavali údaje za Slovensko, Česko, Maďarsko a Rakúsko na úrovni regiónov NUTS2 v období rokov 2000 až 2020. Analýza produktivity práce a zistenie rozdielov v jednotlivých regiónoch. Vývoj produktivity práce vo vybraných krajinách. Región ako dôležitý aspekt efektívnosti podnikania. Rozhodovací strom CHAID.