General Principles of a Managerial Accounting for the Organisational/Enterprise Sustainability - Schödel, Christian, 1963-
Tento dokument sa zaoberá nákladovým účtovníctvom v MSP, aby sa predišlo platobnej neschopnosti na základe zlého účtovania nákladov. Hľadanie inovatívneho riadenia pomeru pre MSP si vyžaduje analýzu a prispôsobenie existujúcich systémov. Nástrojom na vytváranie prehľadu a možností kontroly v rámci nákladového účtovníctva je controlling. Znalostnú medzeru v MSP a výsledné nesprávne úsudky možno znížiť rozumne nastaveným nákladovým účtovníctvom. Výber správnej cesty v nákladovom účtovníctve je dôležitý na zlepšenie transparentnosti pre manažment a/alebo vlastníkov. Plánovanie rozpočtu je nevyhnutné na určenie toho, či je spoločnosť úspešná a aktívna na správnych miestach. Hodnotia sa tu rôzne rozpočtové plány a posudzuje sa aj ich použiteľnosť pre nový systém riadenia pre MSP.