Owner/Shareholder Position in the Corporate Governance - Dubcová, Gabriela, 1968-
Základné teoretické princípy postavenia vlastníka/akcionára v Corporate Governance (správe a riadení spoločnosti): význam teórie agenta (agency theory), kontrolný model CG, význam kontroly vlastníkov/akcionárov v podnikoch. Kľúčové výsledky výskumu a odporúčania v podobe súvisiaceho etického minima pre vlastníkov/akcionárov a manažment, postavenia vlastníkov/akcionárov podľa právnych foriem podnikov a reprezentatívnej organizačnej schémy s inštitucionalizovaným Corporate Governance, aj podľa foriem podnikania na Slovensku.