Podpora well-beingu sociálnych pracovníkov v zariadeniach sociálnych služieb a kultúra organizácie na Slovensku - Chlebanová, Lenka
Nové možnosti podpory well-beingu sociálnych pracovníkov v rámci organizačnej kultúry u poskytovateľov sociálnych služieb na Slovensku. Na well-being sociálnych pracovníkov môžeme nazerať na osobnej, ale aj organizačnej rovine, kde odporúčame zvoliť holistický prístup (profesionálna, emocionálna, sociálna, fyzická, spirituálna rovina well-beingu). Poskytovatelia sociálnych služieb môžu zlepšiť podporu sociálnych pracovníkov vďaka organizačným nástrojom, ktoré možno vbudovať do organizačnej kultúry. Je dôležité pozerať na well-being pracovníkov holisticky a preniesť ho do organizačnej vízie, cieľov a hodnôt, podporiť manažérov i sociálnych pracovníkov na ceste k spoločnej „kultúre well-beingu“.