Finančné zhodnotenie vybraných spoločnosti - Jankaj, Frederik, 1997-
K bankrotom často dochádza preto, lebo ekonomická situácia podnikov nebola správne posúdená vlastnými ekonómmi, alebo finančnými inštitúciami. Je dôležité hľadať a prijať nástroje na rýchle a objektívne posúdenie finančnej situácie. Prediktívne modely patria medzi nástroje, ktoré by mali včas odhaliť riziko budúceho bankrotu, alebo zlého finančného zdravia podniku.