Zhodnotenie demografických a makroekonomických ukazovateľov Belgicka - Kudlová, Zuzana, 1986-
Objektom skúmania tohto príspevku je štát Belgicko. Autori analyzujú a hodnotia jednotlivé demografické a makroekonomické ukazovatele, popisujú geografickú polohu a hospodárstvo krajiny. Dôležitú úlohu zohrávajú aj demografické ukazovatele ako sledovanie vývoja počtu obyvateľov a veková štruktúra obyvateľstva. Analyzujú tiež makroekonomické ukazovatele ako HDP, inflácia, miera zamestnanosti, miera nezamestnanosti. Verejný a Maastrichtský dlh Belgicka.