Qualitative-Environmental Method Supporting Achieving Sustainable Development of Products After the COVID-19 Pandemic - Siwiec, Dominika
Dosiahnutie cieľov Agendy 2030 pre udržateľný rozvoj je po pandémii ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom výzvou. Cieľom výskumu bolo preto vyvinúť kvalitatívno-environmentálnu metódu na podporu udržateľného rozvoja produktov po globálnej pandémii COVID-19. Metóda bola vytvorená kombináciou vybraných techník: SMARTER, brainstorming, pravidlo 7±2, formálno-punkčná metóda (PS), metóda ACJ, stupnica relatívnych stavov a kvalitatívna analýza. Vytvorená metóda bola testovaná pre výrobcov chleba. Z testovania metódy vyplýva, že cena nákupu má významný vplyv na konečný výber výrobku. Metóda je určená všetkým subjektom, ktoré sa chcú vyrovnať s dynamickými zmenami po pandémii a snažia sa dosiahnuť ciele udržateľného rozvoja Agendy 2030.