Prevention of Procrastination at Work through Motivation Enhancement in Small and Medium Enterprises in Slovakia - Hutmanová, Nikoleta, 1994-
Ľudské zdroje sú chrbtovou kosťou dobre fungujúcich MSP, podobne ako v iných podnikoch. Vyžaduje si to odhodlanie, prácu a špecifické vedenie, poháňané kreatívnou prácou, flexibilitou a efektívnym manažmentom času. Malé a stredné podniky sú hybnou silou európskeho hospodárstva, pretože prispievajú k vytváraniu pracovných miest a hospodárskemu rastu a zabezpečujú sociálnu stabilitu. Táto štúdia skúma vzťah medzi pracovnou motiváciou a prokrastináciou medzi zamestnancami kancelárií v MSP. Štandardné dotazníky PAWS (Procrastination at Work Scale) a WEIMS (Work Extrinsic and Intrinsic Motivation Scale) vyplnili zamestnanci úradov v slovenských MSP na zber údajov. Tento kvantitatívny prístup zlepšil naše chápanie pracovnej motivácie a prokrastinácie a poskytol užitočné empirické údaje na minimalizáciu ich negatívnych dopadov.