Determinanty inovačnej výkonnosti krajín EÚ - Šoltésová, Klaudia, 1995-
Inovácie v krajinách podporujú hospodársky rast, konkurencieschopnosť na medzinárodnom trhu, zlepšujú životnú úroveň a rozvíjajú spoločnosť ako celok. Nové výrobky, úžitkové vzory, ochranné známky a inovatívne projekty sú dôležitým prvkom súčasnej sociálno-ekonomickej reality v každej krajine. Príspevok sa zameriava na skúmanie determinantov inovačnej výkonnosti v rámci krajín EÚ. Základným ukazovateľom, ktorý sa používa na podporu podnikových inovácií v krajine, sú výdavky na výskum a vývoj. V tejto súvislosti sú v príspevku použité údaje o výške výdavkov na výskum a vývoj a ich medzinárodné porovnanie z hľadiska rozličných sektorov financovania.