Vplyv vojny na Ukrajine na obnovenie iránskej jadrovej dohody - Sýkora, Juraj, 1998-
Efektivita Iránskej jadrovej dohody, okolnosti jej zlyhania a vplyv vojny na Ukrajine na jej opätovné obnovenie. Dohoda fungovala efektívne a zvýšila úroveň regionálnej a medzinárodnej bezpečnosti, keďže obmedzila iránsky jadrový program výlučne na mierové účely. Zároveň však poukazuje na okolnosti zlyhania dohody v kontexte väčšinou nepodložených tvrdení Trumpovej administratívy. Vplyv vojny na Ukrajine na dohodu JCPOA, keďže existujú priame aj nepriame kroky Iránu a Ruska, ktoré proces uzavretia dohody komplikujú.