Ethics as Part of Police Management: Institutionalizing Ethics in Police Organizational Culture - Huschbeck, Torsten
Tento článok skúma, ktoré etické črty možno nájsť v ekonomicky orientovanejšej taktike riadenia polície, ako aj rozsah, v akom sú etické hľadiská zohľadnené v rozhodovacích procesoch polície. V tomto prístupe článok nadväzuje na predchádzajúcu prácu autora, ktorá sa zamerala na hodnotenie rizika policajného zdroja. Cieľom tohto výskumu je odpovedať na vedeckú otázku, či sa škodlivé policajné trendy dali odhaliť skôr. V tejto súvislosti stojí za zmienku, že policajný zbor a jeho členovia sú vystavení veľkej morálnej a etickej kritike zo strany obyvateľstva, ktoré sa stáva čoraz kritickejším za hranicami.