Funding Innovation Through the European Structural and Investment Funds - Šoltésová, Klaudia, 1995-
Inovačné aktivity by mali vytvárať podmienky, za ktorých môžu podniky stimulovať a zlepšovať svoju inovačnú výkonnosť. Malé a stredné podniky významne prispievajú k ekonomickej aktivite krajín a ich inovačným aktivitám. Európske štrukturálne fondy a programy Spoločenstva poskytujú dôležitý zdroj financovania výskumu, vývoja a inovácií. V tomto príspevku skúmame, do akej miery podniky využívajú jednotlivé zdroje financovania inovačných aktivít. V SR relevantné údaje o podnikoch poskytuje databáza Štatistického úradu SR a databázy ministerstiev SR. Základný súbor údajov tvorili podniky, ktoré žiadali o nenávratný finančný príspevok v rámci operačného programu Výskum a inovácie. Účelom nenávratného finančného príspevku bola podpora inovácií a transferu technológií.