Vybrané aspekty demografie slovenských obchodných podnikov - Lieskovská, Vanda, 1961-
Vývoj slovenskej ekonomiky, ale rovnako aj odvetvia obchodu a služieb od roku 2020 je poznačený viacerými okolnosťami, ktoré sa negatívne odrazili v spomalení jeho tempa rastu. Obdobie ostatných troch rokov je charakteristické významnými vplyvmi pôsobením či už pandémie Covid, vojnovým konfliktom na Ukrajine alebo energetickou krízou spojenou s plánovaným enormným nárastom cien energie. Neustále zmeny testujú pripravenosť firiem pôsobiacich v odvetví maloobchodu. Sektor ovplyvňuje nielen geopolitická neistota, ale rovnako tak zvýšená konkurencia a rastúce očakávania zákazníkov. Cieľom predloženého príspevku je sústrediť pozornosť na odraz týchto vplyvov na demografiu vybraných podnikov. Prioritne budeme analyzovať demografiu obchodných podnikov.