Closing the Gaps: The Positive Effects of Welfare Inclusion on Immigrants’ Labour Market Integration - Duman, Anil
Autori skúmali, ako sa inkluzívnosť sociálneho zabezpečenia spája s integráciou prisťahovalcov na trhu práce v mnohých rozvinutých krajinách. Bol použitý nový súbor dát IESPI s makroekonomickými údajmi na zostavanie panelu pokrývajúceho 19 rozvinutých krajín za roky 1990-2019. Výsledky ukázali, že inkluzívnejší sociálny blahobyt je spojený s priaznivejšími výsledkami integrácie prisťahovalcov na trhu práce.