Ročné zúčtovanie preddavkov na daň za rok 2022 - Macháčová, Tatiana
Ročné zúčtovanie dane predstavuje problematiku zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z.n.p.. Ročné zúčtovanie dane predstavuje vysporiadanie preddavkov na daň zo závislej činnosti (v porovnaní s výslednou daňou) za zdaňovacie obdobie, v tomto prípade za rok 2022. Ročné zúčtovanie sa však nevykoná v roku 2022, ale v roku 2023, a to najneskôr do 31. marca 2023.