Use of the Tax Mortgage Interest Deduction for the Purchase of Own Housing in the Czech Republic - Kirschnerová, Pavlína
Podpora bývania v ČR. Cieľom odpočtu úrokov z hypotekárneho alebo stavebného úveru z daňového základu je zníženie daňovej povinnosti poplatníka a následne podpora úverového financovania vlastného bývania občanov. Táto forma podpory bývania je jednou z najviac využívaných v ČR.