Communicating the Climate Change: the Role of Experts and Policy Makers - Diener, Lenka
Vedeckí experti zohrávajú dôležitú úlohu pri šírení poznatkov súvisiacich s vedou, ktoré môžu zlepšiť spoločenské výsledky tým, že riadia politiku transformačným spôsobom. Komunikácia odborníkov a jej vplyv na tvorcov politík je obzvlášť dôležitou témou, pokiaľ ide o problémy klimatických zmien. Tento dokument skúma, ako európski občania vnímajú úlohu odborníkov a tvorcov politík vo vedeckej komunikácii v téme klimatických zmien.