The Impact of Selected Elements of the Business Environment on Employment and Production of Companies in the EU – A Comparison of Companies Controlled by Domestic and Foreign Persons - Kleštincová, Soňa, 1995-
Hľadanie dimenzií podnikateľského prostredia, ktoré najčastejšie ovplyvňujú jednotlivé typy podnikateľských aktivít. Zisťovanie pomocou prierezovej regresnej analýzy, ako počet pracovných miest, obrat firiem a objem výroby formovalo podnikateľské prostredie vybraných krajín. Odhalenie, že podnikateľské prostredie ovplyvňuje oblasti zamestnanosti viac ako výrobu. Najväčší vplyv na výrobu a zamestnanosť má platenie daní, získavanie elektriny, riešenie platobnej neschopnosti a vymáhanie zmlúv. Tieto zistenia môžu pomôcť v budúcom procese tvorby politiky.