Za mlieko platíme rekordne veľa - Janiga, Ivan
Od začiatku roka skrachovalo 33 producentov mlieka. Teraz sa situácia stabilizuje, za čo môže pre chovateľov priaznivá cena suroviny. Na slovenskom trhu sa nakupuje za 49,33 eura, čo je 47-percentný skok oproti vlaňajšku. Takýto prírastok sa nevyhnutne musí odraziť na vyšších spotrebiteľských cenách. Za balík vybraných mliečnych produktov zaplatí Slovák medziročne takmer o tretinu viac.