Using of Logistic and GENMOD Procedures by the Analysis of Exclusion From the Labour Market - Košíková, Martina, 1997-
Cieľom článku je analýza tretieho aspektu merania chudoby vo svete v kontexte stratégie Európa 2030 - veľmi nízka intenzita práce. Pomocou údajov získaných zo štatistického zisťovania EU-SILC 2021 a pomocou postupov LOGISTIC a GENMOD v rámci štatistického softvéru SAS Enterprise Guide. Aplikujeme metódy logistickej regresie a zovšeobecnené lineárne modely na kvantifikáciu vplyvu relevantných kategoriálnych faktorov na binárnu závislú premennú - veľmi nízka pracovná náročnosť osôb v slovenských domácnostiach.