Významné zmeny v mzdovej oblasti a ich vplyv na podnikanie - Teplická, Katarína
Úspešnosť podnikania ovplyvňujú zmeny legislatívnych predpisov a obchodné pravidlá. Dôležitá oblasť v podnikaní, ktorá má vplyv na stabilitu podnikateľských subjektov je mzdová agenda. V oblasti mzdovej agendy došlo k zmenám v mzdových nárokoch, v mzdových zvýhodneniach, v náhrade mzdy a v oblasti daní je predmetom zmien daňový inštitút – daňový bonus, ktorý má významný vplyv na výšku čistej mzdy zamestnanca po zdanení. V príspevku autori rozoberajú základné zmeny v mzdovej oblasti a ich vplyv na personálny proces zamestnávania zamestnancov firiem.