Assessing the Technical Efficiency of Improved Tomato Production in Ghana: A Two- Step Metastochastic Frontier Approach - Shafiwu, Adinan Bahahudeen
Táto štúdia skúma technickú efektívnosť pestovateľov paradajok v Ghane. Na základe prierezových údajov pre pestovateľskú sezónu 2019 a prostredníctvom viacstupňovej techniky odberu vzoriek bolo vybraných a použitých na štúdiu 508 farmárov z troch agroekologických zón. Pomocou Metafrontier analýzy a translogovej funkčnej formy sme skúmali priemerné úrovne a determinanty metatechnickej efektívnosti.