Labor Migration of Roma in Slovakia – Critical Analysis Outline - Slavíková, Nikoleta
Cieľom článku bolo kriticky analyzovať vedeckú diskusiu študujúcu a skúmajúcu pracovnú migráciu Rómov na Slovensku. Poukázali sme na súčasnú situáciu a snahy o integráciu Rómov v rámci EÚ, ktoré sa nepreukázali ako úplne úspešné. Venovali sme sa súčasnej sociálno-ekonomickej situácii, s ktorou sa musia Rómovia vysporiadať ako v spoločnosti, tak aj na trhu práce. Na záver sme zhodnotili pracovnú migráciu Rómov, kde sme sformulovali súčasné trendy a poukázali komplexnosť dôvodov migrácie, ktoré nemožno simplifikovať.