Politický vývoj Kubánské republiky v letech 2000–2021 - Smolík, J.
Politický vývoj Kuby v rokoch 2000 až 2021, vychádzajúc z teoretickej práce Samuela Huntingtona. Vývoj kubánskeho politického režimu, definovaného ako nekonkurenčný, autoritársky a postkomunistický.