Manipulativní komunikace Evropské centrální banky - Brůna, Karel
V júli tohto roka schválila Európska centrálna banka (ECB) využitie nového nástroja menovej politiky, pre ktorý sa ujal názov "antifragmentačný nástroj". Ide o tzv. Transmission protection instrument (TPI), teda nástroj na ochranu transmisie menovej politiky. Tento nástroj má zaistiť, aby nástroje menovej politiky boli účinné v dosiahnutí inflačného cieľa ECB v podobe dvojpercentnej miery inflácie.