Ceny plynu a energií jsou problém. Ohrožují finanční stabilitu Evropy - Daniel, Pavel
Európska únia niekoľko mesiacov intenzívne diskutovala o tom, ako zaviesť cenový strop, ak chce limit na ceny plynu. Európska centrálna banka (ECB) totiž varovala pred tým, že rad schválených mechanizmov a opatrení na elimináciu vysokých cien plynu, by mohol mať dopad na finančné trhy, hlavne na finančnú stabilitu.