Determination of Environmental Justice Using the Environmental Quality Index (EQI) - Repiská, Radka, 1996-
Životné prostredie je jedným z faktorov, ktoré ovplyvňujú zdravie a kvalitu života populácie. Environmentálne charakteristiky tu predstavujú vplyvy na zdravie a sú relatívne dobre merateľné alebo detekovateľné. Cieľom tohto príspevku je analyzovať Index environmentálnej kvality v aglomeráciách a zónach podľa meraní SHMÚ, ktorý prevádzkuje Národnú monitorovaciu sieť kvality ovzdušia ako oprávnená organizácia Air Act (Zákon o ovzduší). Hodnotenie kvality ovzdušia v sledovaných regiónoch Slovenska. European Air Quality Index (Európsky index kvality ovzdušia).