Analysis of Management on the Development of Regional Tourism in Europe - Michálková, Anna, 1968-
Predkladaný príspevok sa zameriava na skúmanie dvoch dôležitých oblastí v rámci rozvoja cestovného ruchu v regióne, a to rozvojového manažmentu a spolupráce záujmových skupín v cestovnom ruchu v regióne. Hlavný cieľ predkladaného článku je trojaký: (1) identifikácia a meranie vnímanej miery problémov v manažmente rozvoja v cestovnom ruchu, (2) identifikácia a meranie vnímanej miery problémov spolupráce medzi záujmovými skupinami. v cestovnom ruchu, (3) skúmanie súvislostí medzi problémovými mierami riadenia rozvoja a spoluprácou záujmových skupín v cestovnom ruchu. Na základe odbornej literatúry boli identifikované kľúčové faktory (problémy) v týchto oblastiach. Následne boli vytvorené nástroje na meranie rýchlosti vývoja. Článok je podporený primárnym prieskumom, ktorého sa zúčastnilo 95 odborníkov na tému regionálneho cestovného ruchu z Európy.