The Role of Social Work in the Process of Implementing Active Ageing Policy in the Czech Republic: Content Analysis of Strategic Documents - Pospíšilová, Pavlína
Aktívne starnutie je základom súčasnej sociálnej politiky starnutia v Európe spolu s množstvom zmien, ktoré sa odrážajú v sociálnej politike, ako aj v praxi sociálnych pracovníkov. Analýza ukázala, že úloha sociálnej práce je v dokumentoch skôr implicitne definovaná. Na základe výsledkov môžeme povedať, že rola sociálnych pracovníkov je nenahraditeľná. Úloha regiónov a obcí v implementácii politiky aktívneho starnutia, ktorá by mala špecifikovať úlohu rôznych zainteresovaných strán.