What the History of Community Work for Community Work and Social Work in Contemporary Times Tells Us? - Baum, Detlef
História komunitnej práce upozorňuje na vzťah medzi objektívnymi štruktúrami znevýhodneného obydlia oblasti správania, myslenia, vedomia a sebapochopenia jej obyvateľov kvôli ich znevýhodneným podmienkam bývania, a ako možno tieto podmienky zmeniť spolu s obyvateľmi. Článok je zameraný na rekonštrukciu histórie komunitnej práce od svojho začiatku a v novšej histórii v Európe, najmä v Nemecku vo vzťahu k sociálnej práci a sociálnej politike. Historický vývoj komunitnej práce ako prístupu sociálno-priestorovej sociálnej práce na pozadí tzv. sociálnej zmeny v moderných spoločnostiach. Vývoj komunitnej práce k teoreticko-praktickému prístupu sociálnej práce v špecifických sociálno-priestorových kontextoch.