Evropské banky loni výrazně vydělaly. Nedostatkem likvidity také netrpí - Cechl, Pavel
Inflácia a s ňou spojené vyššie úroky sa výrazne odrazili nielen na ziskoch českých bankových ústavov. Zarobila na tom i rada európskych bánk, a to napriek nákladom a dopadu, ktoré priniesol vpád Ruska na Ukrajinu. Nárast zisku hlási i väčšina zahraničných vlastníkov českých bánk, aj keď sa nájdu i výnimky. Vplyv na to mali samozrejme aj české dcérske spoločnosti, ktoré sú často oproti svojim zahraničným matkám lepšie zaistené a majú nižší podiel nesplatených úverov ako je tomu v zahraničí.