Implementácia feministickej zahraničnej politiky - Baleha, Andrianna, 1990-
Feministická zahraničná politika alebo feministická diplomacia, ktorú prijalo k roku 2022 sedem krajín – Švédsko, Kanada, Luxembursko, Francúzsko, Španielsko, Mexiko a Líbya – vnáša do medzinárodných vzťahov nový smer. Poskytnutie náhľadu do implementácie feministickej zahraničnej politiky vo Švédsku a v Mexiku, poukázanie na dosiahnuté výsledky, ako aj na nedostatky. Keďže si vlády krajín stanovili ako merateľný ukazovateľ podiel žien v diplomatickej službe, v kapitole ďalej porovnávame tento ukazovateľ v krajinách, ktoré feministickú zahraničnú politiku prijali, resp. neprijali.