Náhrada výdavkov vynaložených kupujúcim na evinkovanú vec v klasickom a justiniánskom rímskom práve - Brtko, Róbert
Príspevok je zameraný na kritickú analýzu vybratých rímskoprávnych prameňov, týkajúcich sa problematiky náhrady výdavkov, ktoré kupujúci vynaložil na vec a tá mu bola potom právne odňatá (evictio) rozhodnutím súdu z dôvodu právnej vady.