Risks of Social Networks in the Context of Hybrid Juvenile Threats - Lukáč, Jozef, 1991-
Používanie sociálnych sietí má viacero pozitív – rozširovanie sociálnej komunity, priateľstvá, zdieľanie skúseností, sú nástrojom výmeny informácií zo školského vzdelávania. No majú aj negatíva. Ide o hybridné hrozby, súvisiace s digitálom a finančnou gramotnosťou mladých ľudí. Najčastejšie riziká, spojené so sociálnymi sieťami sú šírenie nepravdivých, alebo zavádzajúcich informácií (hoaxov), ktoré si vyžadujú nákup nepotrebných produktov cez influencerov, či rôzne formy sexuálneho obťažovania. Hrozby a riziká všeobecne, ktoré mladých ľudí stretávajú nielen na Slovensku.