Konstrukce předpokladu moudrosti praxe skrze obsah vzdělávání v sociální práci po roce 1945 na příkladu Ostravy a Prahy - Špiláčková, Marie
Vývoj českej sociálnej práce po roku 1945 a história znalostí ako predpokladu vzniku múdrosti praxe. Štúdium histórie sociálnej práce je považované za významné pre podporu identity pracovníkov a ukotvenie základných cieľov tejto profesie. Zároveň je obsah vzdelávania prvým vývojovým štádiom v konštrukcii múdrosti praxe, ktorá predstavuje špecifické odborné vedy. Metodologicky je text podložený historickým výzkumom, obsahovou analýzou primárnych prameňov a dejín s absolventkami škôl z rokov 1967 a 1970.