Komparatívny výskum jazykovej krajiny vybraného areálu z rodovej perspektívy - Jesenská, Petra
Skúmanie multimodálnych znakov jazykovej krajiny komparáciou dvoch urbánnych areálov s cieľom zistiť spôsob, s akým používatelia jazyka aplikujú generické maskulínum, príp. iné jazykové prostriedky odkazujúce na rod osôb. Štúdia vysvetľuje a interpretuje dané zistenia z viacerých možných hľadísk s cieľom zistiť, či v prípade rodu dochádza k zmenám v jazyku na parolovej úrovni, ktorú je nutné brať do úvahy aj na systémovej úrovni.