Pôžičky zamestnancovi z daňového hľadiska - Valterová, Ivana
Poskytnutie pôžičiek zamestnávateľom pre svojich zamestnancov za výhodnejších podmienok, ako keby ju zamestnanci získali od peňažného ústavu, je jednou zo zamestnaneckých výhod zamestnancov. Zamestnávatelia poskytujú takého benefity v rámci realizácie svojej sociálnej politiky. Aké povinnosti vznikajú pri zdaňovaní príjmov pre zamestnávateľov a zamestnancov? Ako sa zdaňujú príjmy z prostriedkov sociálneho fondu?