Zur Rolle der Fehlerkorrektur im Prozess der Weiterwicklung der Sprachkompetenz - Adamcová, Lívia
V rámci praktického vyučovania jazyka sa na hodinách nemeckého jazyka najviac kládol dôraz na ústnu komunikáciu. V kurzoch venovaných fenoménu komunikatívnej kompetencie a korekcie ústnych chýb sa presadzuje predovšetkým plynulosť v komunikácii, expresívnosť a správna gramatická či lexikálno-frazeologická kompetencia. Ide predovšetkým o popis fenoménu komunikatívnej kompetencie, diagnostiku chýb a metódy verbálnej opravy chýb. Tento článok sa zaoberá otázkou, ktoré jazykové zručnosti by sa mali podporovať a rozvíjať na hodinách nemčiny, aby sa študenti dostali na vyššiu úroveň. Okrem toho ide predovšetkým o to, aké hlavné ciele by mali učitelia sledovať na hodinách nemčiny a ako by sa mali robiť opravy chýb.