Plánovanie v práci vychovávateľa - Zábušková, Gabriela
V súčasnej dobe sme svedkami diskusií k problematike plánovania v práci vychovávateľa. Ako dôvod mýtu k zrušeniu plánovania sa uvádza novelizovanie a rušenie legislatívnych noriem, kde bolo plánovanie striktne identifikované (výchovné osnovy, výchovné štandardy, výchovné plány, plán týždennej činnosti a pod.). Spomína sa aj nejednotnosť v oblasti pedagogického plánovania školských zariadení zo strany manažmentu škôl.