Pripravujeme dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru - Kočiš, Juraj
Prehľad platnej právnej úpravy dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru podľa zákona č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce s dôrazom na odporúčania a usmernenia pre prípravu a uzatváranie týchto dohôd. Podávame základnú právnu charakteristiku týchto dohôd, bližšie rozoberáme jednotlivé typy dohôd, a to z hľadiska ich účelu, nevyhnutných, ako aj odporúčaných obsahových náležitostí, práv, povinností a nárokov zmluvných strán a popisujeme tiež najčastejšie chyby pri ich príprave podľa poznatkov z praxe. Výklad tejto problematiky je obohatený o aktuálnu judikatúru súdov.