Information Frictions Among Firms and Households - Link, Sebastian
Pomocou prieskumov nemeckých firiem a domácností autori dokumentujú nové štylizované fakty o rozsahu informačných treníc medzi týmito dvoma skupinami. Po prvé, očakávania firiem o makroekonomických premenných sú bližšie k odborným prognózam a sú menej rozptýlené ako očakávania domácností, čo je v súlade s vyššími informačnými trenicami medzi domácnosťami. Po druhé, stupeň rozptylu a vzdialenosť od expertných prognóz sa líši viac medzi skupinami domácností ako medzi skupinami firiem. Po tretie, firmy aktualizujú svoje očakávania menej ako domácnosti, keď im je poskytnutá expertná prognóza, čo je v súlade s firmami, ktoré majú silnejšie priority. Výsledky autorov majú vplyv na modelovanie volieb, makroekonomickú dynamiku a politiku.