Are There Barriers to Funding Female Entrepreneurs in MENA Countries? - Berguiga - Ihec, Iméne
Podnikateľky v krajinách MENA čelia prekážkam pri financovaní svojho podnikania buď endogénne (vlastným výberom), alebo exogénne (diskrimináciou). Prehľad literatúry poskytuje o tom kontroverzné dôkazy a doteraz sa týmto financovaním zaoberalo len veľmi málo dokumentov. V prípade žien, vlastníčiek a manažériek nedochádza k žiadnemu sebavýberu a dochádza k diskriminácii žien - majiteliek. Verejné orgány by preto mali podporovať združovanie úverových záruk v prospech podnikateľiek, teda používať pozitívnu diskrimináciu.