Central Bank Digital Currency in Brazil - De Mello, João Manoel Pinho
Brazilský finančný sektor je monopolisticky konkurencieschopný a môže prerušiť spojenie medzi požičiavaním a poskytovaním úrokových sadzieb. Dostatočne atraktívna digitálna mena znižuje držbu hotovosti, aj bankové vklady. Keďže používanie hotovosti je nákladné, digitálna mena môže zvýšiť blahobyt. Ak sú však banky obmedzené likviditou, digitálna mena môže mať za následok menej úverov a znížiť blahobyt. Úrokovú odmenu v digitálnej mene je možné nastaviť, upraviť a časom optimálne vyvážiť tento kompromis.