Social Enterprises in the Fight against Poverty - Nándori, Eszter Siposné
Skúmanie vývoja chudoby a sociálneho vylúčenia v postsocialistických krajinách, najmä v Maďarsku. Úloha sociálnych podnikov pri zmierňovaní chudoby. Určitá časť sociálnych podnikov je vytvorená, aby našla riešenia sociálnych potrieb a kritických sociálnych situácií, ako je zvýšená a hlboká chudoba, alebo dlhodobá nezamestnanosť. Pre ich existenciu je odôvodnená skutočnosť, že pre mnohé sociálne problémy, vláda, trh, ani verejná pomoc nedokážu zabezpečiť efektívne a dlhodobé riešenia. Testovanie, či existuje nejaký vzťah medzi rozsahom chudoby a sociálneho vylúčenia a priestorovým modelom vytvorených sociálnych podnikov na zmiernenie chudoby v Maďarsku.