Daň vyberaná zrážkou - Brnová, Miroslava
Vysporiadanie daňovej povinnosti jej zrazením už pri výplate, poukázaní alebo pripísaní úhrad sa považuje za jeden z najefektívnejších inštitútov zabezpečenia dane pri zdroji, čo zároveň v oblasti úhrad do zahraničia v zásade uspokojivo rieši aj otázku predchádzania daňových únikov. Systém vyberania dane zrážkou, sadzba dane a povinnosti platiteľa dane. Sťažnosť na nesprávne zrazenú daň.