Zmena registračného poplatku - Fülöpová, Jana
Registračný poplatok - zaužívaný výraz pre správny poplatok za úkon, ktorým je prihlásenie držiteľa vozidla (motorového, alebo prípojného) do evidencie vozidiel v SR, od 1. 7. 2023 stráca podobu majetkovej dane. Dôvodom je nový výpočet tohto registračného poplatku, založený už nie na báze využitia koeficientu zostatkovej hodnoty motorového vozidla, ale s využitím novo zavedeného ekologického koeficientu. Registračný poplatok tak od 1. 7. 2023 nadobúda podobu "ekologickej dane".