Uplatňovanie nezdaniteľných častí základu dane v roku 2023 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Nezdaniteľné časti základu dane podľa § 11 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. si môže uplatniť iba daňovník (FO), ktorý dosahuje aktívne príjmy, t. j. príjmy zo závislej činnosti podľa § 5 zákona o dani z príjmov a príjmy z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti podľa § 6 ods. 1 a 2 zákona o dani z príjmov. Nezdaniteľná časť základu dane na daňovníka v roku 2023.