Migration Processes and Determinants: The Case of the Slovak Republic - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Článok sa zameriava na vývoj migrácie, ktorý bude formovať migračnú politiku na Slovensku v blízkej budúcnosti a poskytuje politické odporúčania. Analýza migračných procesov v Slovenskej republike a identifikácia determinantov imigrácie. Výsledky ukazujú, že za posledné tri desaťročia najviac ovplyvnil migračné vzorce na Slovensku vstup do EÚ a Schengenského priestoru. Vplyv pandémie Covid-19 a rusko-ukrajinského konfliktu na migračné procesy v krajine. Riadenie migračnej politiky.