Tips for Writing Job-related Correspondence in Slovak - Shumeiko, Natalia, 1972-
V rámci slovenského jazyka je napísanie motivačného listu a príprava na pracovný pohovor významnou súčasťou prípravy študentov na vysokú školu, ekonomického zamerania. Na Ekonomickej univerzite v Bratislave študenti absolvujú predmet "slovenčina pre ekonómov". Kurz obsahuje praktické tipy pre úradné písanie dokumentov a ovládnutie ekonomickej terminológie. Okrem použitia ekonomickej terminológie, schopnosti jasne formulovať myšlienky, presne definovať pojmy, viesť odborný dialóg a poznať gramatické princípy, sa predpokladá, že tento kurz je základom slovenského jazyka na úrovni B2 až CEFR.